Gymnastiek- en Turnvereniging Zwieps

Peuter- & Kleutergym - Gymnastiek - Turnen - Dansen - Groepsspringen

  

MeedoeninLingewaard.nl
VSK
Lid worden?

Lid worden

temperature 1In verband met de extreme warmte gaan zaterdag 4 juli de trainingen van de selectiegroepen niet door.

De lessen van de recreanten in de ochtend gaan wel door.

temperature 1Vrijdag 3 juli gaan de trainingen niet door i.v.m. met de hoge temperaturen! Vrijdag 10 juli zien we jullie bij alweer de laatste training van het seizoen. Veel zwem- en zonplezier de komende dagen. De andere trainingen gaan deze week wel door!! Nemen jullie wel voldoende water mee?!

Groetjes, Natasja en Daphne

ClubkampioenschappenVanmorgen, zondag 28 juni, hebben de recreanten hun wedstrijd geturnd. Het was een spannende wedstrijd. De wedstrijd was onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën. Na de wedstrijd en voor de prijsuitreiking hebben de dansgroepen van GTV Zwieps hun uitvoeringen laten zien die ze ook hebben gedanst tijdens de Dance2Demo voorstelling.

Na de middagpauze waren de wedstrijden van de turnselecties: selectiegroep, Jong Talent en Wedstrijdgroep. Deze waren verdeeld in zes categoriën.

Iedereen bedankt voor deze zeer geslaagde clubkampioenschappen.

ClubkampioenschappenZondag 28 juni is het zo ver dan zijn de Clubkampioenschappen 2014 - 2015. Hierbij het tijdsschema van de dag:

  • 08.45 Iedereen aanwezig voor Wedstrijd recreanten
  • 11.30 Dansdemonstratie
  • 12.00 Prijsuitreiking wedstrijd recreanten
  • 11.30 Iedereen aanwezig voor Wedstrijd 1 Selectie
  • 14.30 Einde Wedstrijd 1 Selectie
  • 14.00 Iedereen aanwezig voor Wedstrijd 2 Selectie
  • 17.00 Einde Wedstrijd 2 Selectie

De dansgroepen van GTV Zwieps hebben op zondag 7 juni te Deventer opgetreden bij de Dance2demo georganiseerd door de KNGU. Voor een aantal jonge meisjes was dit de eerste keer dat zij in zo'n grote, tot theater verbouwde zaal moesten optreden. Gelukkig waren wij in het ochtendprogramma ingedeeld en mochten wij toch even de vloerverkennen.

Vooral de gezamenlijke dans: a sky full of stars heeft veel indruk gemaakt. Een paar meisjes van de dansselectie wilden graag dit jaar weer eens een gezamenlijke dans. We zijn ervoor gegaan en er is extra getraind door de dansers buiten hun eigen lessen om. Het is mooi om te zien hoe de dansers het dan uiteindelijk heel mooi en gezamenlijk uitvoeren als één geheel. De dansers kunnen hier echt trots op zijn!

Home, de dans van de plusgroep viel ook op. In hun prachtige jurken hebben zij de dans heel netjes en synchroon neergezet. Je kon echt zien dat zij in een jaar tijd gegroeid zijn in hun danstechniek.

Shirtsleeves van de dansselectie was ook een uitdaging voor mij. De groep wilde een dans met een trui. Uren uitproberen wat er allemaal mogelijk is met een trui. Hoe trek je hem het mooiste uit en weer aan. Hoe kan ik dit integreren in de pasjes/het beeld wat ik uiteindelijk zie. We zijn er allemaal tevreden over, het is een heerlijke moderne dans om te dansen. De blauwe truien vielen zeker op als originaliteit. Dit was hun 3e optreden met Shirtsleeves. Het eerste optreden van de dansselectie met Shirtsleeves was in Twello, 17 januari. De 2e keer in een mooi theater te Drunen op 8 februari. De meiden hebben het allemaal prachtig neergezet!

Sexy als ik dans is gedanst door de recreatiegroep van 10 tot 12 jaar. Een vrolijke dans, met een paar pittige pasjes tussen. Deze meisjes hebben er wel veel plezier om gehad en ook hard aan gewerkt.

Black and White gedanst door de recreatiegroep van 7 tot 9 jaar. Kimberley Aalbers is een fan van Michael Jackson. Zij vroeg of we daar een dans op konden instuderen voor het optreden. De groep ging akkoord. Natuurlijk was een glitterhoed onmisbaar. Tegelijk ook een uitdaging, want het is altijd moeilijker dansen met een attribuut erbij. Ze hebben heel hard moeten oefenen op sommige gedeeltes. Uiteindelijk hebben ze het heel goed gedaan!

Klik hieronder voor de video opnames van de dansen (met dank aan de Jacco Copray)