Gymnastiek- en Turnvereniging Zwieps

Peuter- & Kleutergym - Gymnastiek - Turnen - Groepsspringen

Privacy Policy

VSK
MeedoeninLingewaard.nl
Lid worden?

Lid worden

Peuter & Kleutergym

Peuter/Kleuters bewegen graag en veel. Het is dé manier om de wereld te ontdekken. De gymzaal is een ideale plek om aan die bewegingsdrang te voldoen.
 
Tijdens de (peuter en) kleutergym werken we spelenderwijs en ontdekkend aan de grondvormen van bewegen (o.a. springen, rollen, duikelen, klimmen, schommelen, werpen en vangen). We leggen hiermee de basis voor de bewegingen van alle sporten. Tijdens de lessen worden de kleuters ieder op hun eigen niveau uitgedaagd. De trainsters houden de ontwikkeling van de kleuters bij en het materiaal dat tijdens de lessen gebruikt wordt, biedt veel mogelijkheden tot differentiatie.
Gymlessen helpen niet alleen de motoriek van het kind ontwikkelen, maar ook het mentale en sociale aspect komt aanbod.
Een kind leert daarnaast zijn grenzen kennen en ontwikkelt zijn persoonlijkheid.

Lees meer
  

Recreatief turnen

Bij het recreatief turnen leren de kinderen in een ongedwongen, gezellige omgeving de turnprincipes (denk aan handstand, arabier, zwaaien aan de brug, een overslag over een kast springen etc.). Tijdens de lessen dagen we de kinderen uit om het aan te leren element steeds wat beter uit te voeren. Kinderen die blijk geven van meer dan gewone aanleg voor turnen, kunnen na uitnodiging van de trainster, proefdraaien bij het selectie turnen.

 

Dans

Dans 01In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot rustiger nummers en supersnelle hip-hop. De dansers mogen ook mede bepalen op wat voor muziek wij een dans gaan maken en ook in welke dansstijl. Snel/strak, musicalstijl of modern/jazzdans.

Globaal bestaat elke dansles uit de volgende vier stappen:

· Warming up: dit wordt meestal gedaan in de vorm van een danscombinatie van 4x8 of 8x8 tellen. Bij kinderen t/m 6 jaar wordt er spelenderwijs opgewarmd.

· Lichaamsscholing: dit zijn technische oefeningen gericht op: ballans, lenigheid, coördinatie, expressie en kracht. (o.a. de klassieke basistechnieken) Hierbij lettend op de lichaamshouding van de danser.

· Danscombinatie: hier kan stof in worden verwerkt die in de warming-up en tijdens de scholing aan wordt geleerd. Van danscombinaties wordt uiteindelijk een dans gemaakt.

· Cooling down: het gaat hier om het afkoelen van het lichaam. De spieren worden losgemaakt en de danser komt na een fanatiek uurtje dansen, tot rust.


 

Selectie Turnen

De selectie waarmee bij Zwieps gewerkt wordt is in 3 groepen verdeeld. Het werken met 3 groepen heeft als voordeel dat je duidelijk een onderscheid kunt maken in niveau en daar waar nodig ook nog in leeftijd van de groepen.
Alle groepen turnen in het Nationaal Turn Systeem, voortaan het NTS genoemd. Het NTS is verdeeld in verschillende niveaus. Er is voor deze opzet gekozen zodat er een goede doorstroom kan plaatsvinden en de verschillende niveaus goed op elkaar aansluiten.
Vanaf 1 januari 2014 werkt GTV Zwieps met de volgende Selectiegroepen.

Selectiegroep:

In de Selectiegroep trainen meisjes minimaal 4 uur en maximaal 6 uur en zij doen mee aan wedstrijden op district (D1)- of landelijke niveau (N3 en N4). 
  

Wedstrijdgroep:

De Wedstrijdgroep traint 3,5 uur in de week en turnen wedstrijden binnen de regio (D2). 
 

Jong Talentgroep:

De Jong Talentgroep bestaat uit turnsters in de leeftijd van 6 tot 9 jaar die meer dan een gemiddelde aanleg voor turnen laten zien. Zij turnen 3,5 uur per week. Er wordt daar met name gewerkt aan een goede basis van de turnelementen en daarnaast werken we ook aan het verbeteren van o.a. de lenigheid, kracht en spanning om nog beter te leren turnen. De turnsters worden voorbereid op het turnen van wedstrijden. Enkele turnsters doen ook al mee aan regionale of districtswedstrijden.

Lees meer