Gymnastiek- en Turnvereniging Zwieps

Peuter- & Kleutergym - Gymnastiek - Turnen - Dansen - Groepsspringen

Privacy Policy

VSK
MeedoeninLingewaard.nl
Lid worden?

Lid worden

Voorster Dansdagen 14 januari 2017

.


Dance2Demo 16 mei 2016

.


Dance2Demo 7 juni 2015

De dansgroepen van GTV Zwieps hebben op zondag 7 juni te Deventer opgetreden bij de Dance2demo georganiseerd door de KNGU. Voor een aantal jonge meisjes was dit de eerste keer dat zij in zo'n grote, tot theater verbouwde zaal moesten optreden. Gelukkig waren wij in het ochtendprogramma ingedeeld en mochten wij toch even de vloerverkennen.

Vooral de gezamenlijke dans: a sky full of stars heeft veel indruk gemaakt. Een paar meisjes van de dansselectie wilden graag dit jaar weer eens een gezamenlijke dans. We zijn ervoor gegaan en er is extra getraind door de dansers buiten hun eigen lessen om. Het is mooi om te zien hoe de dansers het dan uiteindelijk heel mooi en gezamenlijk uitvoeren als één geheel. De dansers kunnen hier echt trots op zijn!

Home, de dans van de plusgroep viel ook op. In hun prachtige jurken hebben zij de dans heel netjes en synchroon neergezet. Je kon echt zien dat zij in een jaar tijd gegroeid zijn in hun danstechniek.

Shirtsleeves van de dansselectie was ook een uitdaging voor mij. De groep wilde een dans met een trui. Uren uitproberen wat er allemaal mogelijk is met een trui. Hoe trek je hem het mooiste uit en weer aan. Hoe kan ik dit integreren in de pasjes/het beeld wat ik uiteindelijk zie. We zijn er allemaal tevreden over, het is een heerlijke moderne dans om te dansen. De blauwe truien vielen zeker op als originaliteit. Dit was hun 3e optreden met Shirtsleeves. Het eerste optreden van de dansselectie met Shirtsleeves was in Twello, 17 januari. De 2e keer in een mooi theater te Drunen op 8 februari. De meiden hebben het allemaal prachtig neergezet!

Sexy als ik dans is gedanst door de recreatiegroep van 10 tot 12 jaar. Een vrolijke dans, met een paar pittige pasjes tussen. Deze meisjes hebben er wel veel plezier om gehad en ook hard aan gewerkt.

Black and White gedanst door de recreatiegroep van 7 tot 9 jaar. Kimberley Aalbers is een fan van Michael Jackson. Zij vroeg of we daar een dans op konden instuderen voor het optreden. De groep ging akkoord. Natuurlijk was een glitterhoed onmisbaar. Tegelijk ook een uitdaging, want het is altijd moeilijker dansen met een attribuut erbij. Ze hebben heel hard moeten oefenen op sommige gedeeltes. Uiteindelijk hebben ze het heel goed gedaan!

Klik hieronder voor de video opnames van de dansen (met dank aan de Jacco Copray)


Dance2Demo 11 mei 2014

Op zondag 11 mei, moederdag, mochten alle dansers van Zwieps heel vroeg op staan om op te treden in de Scheg te Deventer. Hier werd het Dance2 demo georganiseerd door de KNGU. (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Zwieps deed met 6 dansen mee.

De Dansselectie met meisjes van 12 tot 17 jaar hebben twee dansen laten zien. 1. Pompeii van Bastille. Deze dans is uiteindelijk een echte conditiedans geworden. Het tempo ligt erg hoog. Jazzdans/modern 2. Save and Sound van Taylor Swift. Dit is een wat langzamer nummer, maar toch zit er bij sommige stukjes dans flink tempo. Deze dans is in klassiek/moderne stijl gedanst. Beide dansen zagen er goed uit. De selectiemeisjes zijn weer een flink stuk gegroeid in hun techniek.

De groep van 6, 7 jarigen dansten op een nummer van het junior songfestival. Double me, Double you. Een liedje over een tweeling. Hierbij hadden ze ook allemaal dezelfde vrolijke jurkjes aan en gekleurde grote strikken. Wat heel knap is van deze leeftijd is dat zij met een grote blauwe doek dansten. Dit ging prima en het zag er vrolijk uit.

De groep van 8,9 jarigen hadden dit jaar een dans op dispicable me van Mainstreet. Er zat meer techniek in dan de jaren ervoor. Dit ging ook allemaal heel goed. Hier hadden zij ook hard voor geoefend. Ze hadden roze broekjes aan met een blauw hemd met grote roze letters. Het zag er strak uit.

De meisjes van 10 tot 12 jaar hebben gedanst op I need your love van Calvin Harris ft Ellie Goulding. Zij hadden een zwarte legging aan met een groen Singlet. Samen met een aantal moeders hebben we er een groot zilveren hart op geschilderd. Er zaten strakke effecten in de dans en de meisjes hebben deze dans goed synchroon uitgevoerd.

De plusgroep heeft een dans opgevoerd op Love me again van John Newman. Zij hadden een grijs/zwarte jumpsuit aan met rood taille band en nekband. Deze groep krijgt meer technieken in de dans verwerkt, dan de recreatie groepen. Er werd goed gedanst. super!.

Klik hieronder voor de Video opnames van de dansen (met dank aan de familie van Campen)

  • Dans 1: Selectiegroep - Pompeii van Bastille
  • Dans 2: Dinsdaggroep 17:00 uur - Double Me, Double You
  • Dans 3: Dinsdaggroep 19:00 uur - I Need Your Love
  • Dans 4: Selectiegroep - Save and Sound
  • Dans 5: Dinsdaggroep 18:00 uur - Despicable Me
  • Dans 6: Plusgroep - Love Me Again