Gymnastiek- en Turnvereniging Zwieps

Peuter- & Kleutergym - Gymnastiek - Turnen - Dansen - Groepsspringen

Privacy Policy

VSK
MeedoeninLingewaard.nl
Lid worden?

Lid worden

Dans bij Zwieps

Dans 01In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot rustiger nummers en supersnelle hip-hop. De dansers mogen ook mede bepalen op wat voor muziek wij een dans gaan maken en ook in welke dansstijl. Snel/strak, musicalstijl of modern/jazzdans.

Globaal bestaat elke dansles uit de volgende vier stappen:

· Warming up: dit wordt meestal gedaan in de vorm van een danscombinatie van 4x8 of 8x8 tellen. Bij kinderen t/m 6 jaar wordt er spelenderwijs opgewarmd.

· Lichaamsscholing: dit zijn technische oefeningen gericht op: ballans, lenigheid, coördinatie, expressie en kracht. (o.a. de klassieke basistechnieken) Hierbij lettend op de lichaamshouding van de danser.

· Danscombinatie: hier kan stof in worden verwerkt die in de warming-up en tijdens de scholing aan wordt geleerd. Van danscombinaties wordt uiteindelijk een dans gemaakt.

· Cooling down: het gaat hier om het afkoelen van het lichaam. De spieren worden losgemaakt en de danser komt na een fanatiek uurtje dansen, tot rust.

Dansen doe je samen, in een groep. Met elkaar werk je aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren en waarin je je helemaal kunt uitleven. Je hebt plezier met de mensen om je heen, je moedigt elkaar aan. Je leert van anderen door goed naar elkaar te kijken. Samen dansen is uitnodigend en gezellig. ).Er wordt elk seizoen met alle groepen aan een choreografie gewerkt. Zo werk je als groep samen naar een optreden.

Elk jaar laten wij deze dans aan een groot publiek zien op een Dance2demo, regionale voorstelling dans georganiseerd door de KNGU (Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie). In een sporthal omgetoverd tot echt theater met professionele belichting, coulissen, decor en publiek kun je dan laten zien wat je geleerd hebt. Groepen vanuit heel Nederland krijgen de kans te laten zien wat ze kunnen.

Dans 02Dansgroepen/niveau’s

Bij Zwieps kun je vanaf 10 tot 12 jaar ook in een plusgroep dansen wanneer blijkt dat je aanleg hebt. Dit is een extra uur dans naast het recreatie dansuur. In deze groep wordt er nog meer op danstechnieken gelet en gewerkt. Voor deze groep wordt je door de leiding gevraagd en eventueel kun je later doorstromen naar de selectiegroep vanaf de middelbare schoolleeftijd. Benieuwd naar het niveau van de plusgroep, klik op het knopje "Foto's en Video's" onder "Dans". Hier staan wat dansen en foto’s op van de laatste optredens.

Selectie dansgroep vanaf middelbare schoolleeftijd tot 18 jaar e.o.

Voor de selectiegroep wordt je ook gevraagd door de leiding. Ben je 13 jaar of ouder en heb je genoeg ervaring met een dansstijl en het lijkt je leuk in de selectie te dansen dan kun je altijd contact opnemen met de leiding voor een proefperiode.

Om een beter beeld te krijgen van het niveau van de dansselectie klik op het knopje "Foto's en Video's" onder "Dans". Hier staan wat dansen en foto’s op van de laatste optredens.

Recreatie danslessen zijn er vanaf 6 jaar

Dans 03Kleding tijdens de danslessen

Speciale kleding is eigenlijk niet vereist, je draagt kleding waar je gemakkelijk in kan bewegen. Zoals een joggingbroek, legging of wielerbroekje. Een t-shirt of turnpakje erbij is voldoende. Soms dans je op blote voeten, maar je kunt natuurlijk ook zwarte dansschoentjes met een dunne zool aanschaffen. Ook je haren moeten vast zitten en niet continu voor je ogen vallen.

Kleding tijdens het optreden

Wanneer je met je groep een uitvoering hebt, maak je afspraken over de kleding die je aantrekt. Meestal kleding die bij de dans past. Bij vereniging Zwieps gebeurt dit in overleg met de leden. Soms wordt kleding gemaakt. De danskleding die gebruikt wordt voor een optreden moet je betalen en blijft ook jou eigendom. Wel moet je de kleding netjes en goed bewaren voor een eventuele volgend optreden.

Wat is niet toegestaan?

Je mag niet dansen op schoenen waar je buiten ook op loopt.

Sieraden moeten af, kan ook gevaarlijk zijn.

En natuurlijk géén kauwgom of ander snoep in je mond tijdens de lessen.

Niet eten in de zaal.

Wat zijn de kosten?

Voor het totale overzicht van de contributie kunt u hier klikken.

Bijkomende kosten voor dans zijn:

- kleding voor de dans

- eigen vervoer naar de Dance2demo en voor het publiek wat mee komt eigen entree kaartje.

Wanneer heb je geen les?

Over het algemeen houden alle groepen/leiding zich aan de basisschoolvakanties. Heb je dus schoolvakantie dan heb je ook geen dansles. Het seizoen begint 1 week na de zomervakantie en eindigd 1 week voor de zomervakantie van de basisscholen.

Dans 04Kun je een keer niet trainen

Het komt natuurlijk wel eens voor dat je echt niet kan trainen. Het is voor de leidster wel fijn als dit wordt gemeld d.m.v. een telefoontje of een mailtje

Klachten

Indien er klachten zijn (bijvoorbeeld over de leiding of over de les), is het eerste aanspreekpunt de leidster van de groep zelf. De klacht wordt door de leidster afgewikkeld. De leidster stelt ten aller tijde het bestuur in kennis van de klacht. Mocht de klacht niet naar tevredenheid zijn opgelost dan kan de klacht alsnog bij het bestuur worden neergelegd.
Daarnaast heeft Zwieps ook nog een vertrouwenscontactpersoon.

Achtergebleven spullen

De leiding is niet verantwoordelijk voor spullen die achterblijven in de kleedkamer of zaal.

Procedure bij lesverstorend gedrag

Wanneer een lid herhaaldelijk bij de dans geroepen/ gehouden moet worden is dit storend voor alle andere dansers. Anders dan school wordt een sport op vrijwillige basis beoefend, maar dit wil niet zeggen dat alles mag. Kom je op dansles dan kom je om gezellig met de hele groep te dansen en danstechnieken en danspasjes te leren. Wanneer een hele groep te vaak op dans en uitleg moet wachten door storend gedrag van één persoon dan wordt dit aan de ouders gemeld en wordt er nog maar één kans gegeven. Is er geen verbetering dan mag het lid niet meer komen en wordt het lidmaatschap beëindigt op de eerst volgende opzeggingsmogelijkheid en is er geen restitutie van de contributie.