Gymnastiek- en Turnvereniging Zwieps

Peuter- & Kleutergym - Gymnastiek - Turnen - Groepsspringen

Privacy Policy

Agenda

Geen evenementen
VSK
MeedoeninLingewaard.nl
Lid worden?

Lid worden

Zwieps zoekt toekomstige juryleden

Wanneer onze leden meedoen aan wedstrijden moet de vereniging zelf juryleden aanleveren. Zonder juryleden kunnen we worden uitgesloten van wedstrijden. Dit willen we uiteraard voorkomen en daarom zijn we op zoek naar jullie! We hopen dat een aantal (groot)ouders, leden of vrienden een cursus wil volgen. Samen is gezelliger en we kunnen het jureren over meerdere mensen verdelen.

Iedereen kan jureren!

U vraagt zich af: kan ik dat wel? Het antwoord is ja! Iedereen kan een jurydiploma halen. De eerste cursus is een beginnerscursus, voor wedstrijden van recreatie en laag selectieniveau. Het is fijn om enige kennis van turnen te hebben, maar dat is niet noodzakelijk om de cursus goed af te sluiten. U leert vanzelf hoe de leeftijdscategorieën, onderdelen en cijferbeoordeling in elkaar steken.

Soorten cursussen


Kennismakinsmodule

Je maakt kennis met de meeste elementaire elementen vanuit het Dames Turnen. Techniek aan de hand van filmpjes met toelichting, aftrekken, symboolschrift alles komt aan de orde. Tenslotte heb je per element 3 ‘test jezelf’ vragen. Deze module kun je geheel thuis doen en er is geen formele toetsing of brevet aan verbonden. Er wordt geen aandacht besteed aan de diverse reglementen, de module richt zich met name op de uitvoering.

Na afronden van de module heb je een goede basis voor de vervolgopleiding TD1

Juryopleiding TD1

 

De opleiding bestaat uit een introductiebijeenkomst, 2 praktijkbijeenkomsten en een praktijktoetsdag van 3 uur. Tijdens de vierde dag is er ook nog gelegenheid tot vragen stellen. De eerste en vierde bijeenkomst zijn verplicht, uiteraard wordt het volgen van de praktijkbijeenkomsten zeer aanbevolen. Deze bestaan voornamelijk uit het beoordelen van elementen en oefeningen, maar ook een toelichting op het reglement en de oefenstof.  Na de introductiebijeenkomst heb je 6 maanden de tijd om de theoretische eindtoets te maken.

Interesse?

Wilt u meer informatie of dit gaan doen, neem contact op met Jamie: